torsdag 2 september 2010

Lägg ner Hammarby!

Det var väl byggmästare Percy Nilsson i Malmö, som tyckte att det var för mycket sport inom idotten. Varpå han bolagiserade först fotbollen och sen ishockeyn i stan. Med resultatet att det blev mindre, eller åtminstone sämre sport inom hans idrottsaffärsimperium. Inget guld till fotbollslaget MFF och hockeylaget, MIF, förvandlades till ett medelmåttigt allsvenskt lag. Det hade nog varit bra med mer sport och mindre buisness där, kanske.

Jag sticker ut hakan och vågar påstå, att knappast någon bolagisering med åtföljande aktieförsäljning inom idrotten i Sverige har blivit någon framgång. Och där framgångarna kommit, har det handlat om sådana på det sportsliga området och inte på det ekonomiska. Och om man tittar på svensk idrott överlag idag så är det snarare för lite sport och för mycket annat.

Ingen sport alls, praktiskt taget, är det inom Hammarby Fotboll, t.ex. Vilken soppa!!! Den enda stjärnan i laget, Linus Hallenius, värvad från Sundsvall med hjälp av externa finansiärer, säljs till italienska Genua, för att rädda ekonomin. De okända, externa mellanhänderna dyker upp igen och vill ta pengarna, ordföranden blir avsatt och vd:n avgår. Allt medan laget fortsätter sin kräftgång i Superettan. Var finns nu Finansinspektionens motsvarighet på fotbollsplanen? Det var ju denna inspektion som förbjöd HQ-bank att fortsätta sin spekulationsverksamhet. Vem har mod att förbjuda Hammarby? Det europeiska fotbollsförbundet, UEFA, klev ju härom dagen fram som nån sorts fotbollspolis, och förbjöd vuvuzelan, det sydafrikanska oljudet, vid en massa internationella matcher. Vilket jönseri!!! Nej, att förbjuda Hammarby Fotboll, vore en mycket kraftfullare och effektivare åtgärd. Hammarby Hockey la ju också ner, eller tvingades till konkurs, och några Bajenentusiaster har där börjat om från början långt ner i seriesystemet. Där sport och idrott är samma sak..... Om det finns några riktiga Bajenentusiaster kvar på Söderstadions läktare, och inte bara huliganer och slagskämpar, så blir mitt råd: Gör som hockeyn! Börja om! Utan både Antschutz Entertainment Group och AEG Sweden. Spela fotboll!!!!

Det är för övrigt för lite sport inom idrotten på fler håll. Men jag slutar nu, innan jag hetsar upp mig ännu mer. Sånt är inte bra för blodtrycket.På tal om blodtrycket, så är det för mycket privatiseringar inom vård och läkemedel också! Så jag ber att få återkomma. När man lagt ner Hammarby Fotboll....