torsdag 28 januari 2010

54 inlägg och insnöad

Samtidigt som jag sitter och snickrar på mitt 54:e blogginlägg konstaterar jag, att jag är helt insnöad. Snöstormen har gjort att det just nu varken går att ta sej hit eller att ta sig härifrån. Och som om det inte räckte med det talade jag med en god vän som, glad i hågen, meddelade att hon närmade sig 500 blogginlägg. Så inte att undra på att insnöad är en bra rubrik från min penna. Nåja, penna och penna... Tangentbord då! Fast jag tycker att 54 inlägg är ganska bra, och mer än jag trodde att jag skulle förmå, och om jag jämför med vad jag åstadkom förra gången jag var ute i bloggosfären.

Snön ligger alltså djup och plogbilarna har inte nått hit ut i skärgården än. Det har jag förresten kommenterat kommenterat i ett tidigare inlägg. Hur den gamle fotbollsmålvakten Stig Nyström, på sin tid tillika chef för snöröjningen i Örnsköldsvik, säkert skulle vända sig i sin grav, om han visste, hur det ser ut med den på entreprenad utlagda snöröjningen numera. Då talade man om snösvängen, och all tillgänglig kommunal personal försågs med skyffel, spade eller plog. Men så var också stans gator och torg röjda innan kl. sex på morgonen. ALLTID och oavsett hur mycket snö det hade fallit. Jag kommer förresten ihåg att förra gången det kom så här mycket snö, fördes en diskussion om att snöröjningen måste läggas ut på anbud i hela EU. Det kanske man har gjort nu, och portugisen som fick anbudet, i konkurrens med en traktorförare från Malta, har kanske inte hunnit till Baldersvägen på Dalarö än....

En del inlägg har handlat om idrott. Inte minst med tanke på OS i Vancouver, som ju börjar om två veckor. Men bandy är ingen olympisk gren. Däremot pågår det just nu ett VM i bandy i Moskva. Med både en a-grupp och en b-grupp. Varför i allsin dar, frågar vän av ordning. Varför ordnar man ett världsmästerskap i en gren där nästan alla matcher slutar med tvåsiffriga resultat? Sveriges minsta segermarginal hittills är 8-1 mot Finland. Finland som säkert blir trea i turneringen. Varför inte låta Sverige och Ryssland mötas direkt i en final som spelas vart fjärde år. Dom har ju redan mötts sex gånger i rad i finalen. Varje år!! Då slipper ju dessutom Vitryssland uteslutas för att dom inte har råd att betala medlemsavgiften. Och när Kazakstan, som säkert blir fyra, förlorar med 14-3 mot Sverige så undrar man, vilken klass en b-grupp håller. Mongoliet och Holland t.ex.Dom skulle säkert förlora mot både Grängesberg och Borgia. Lettland skickade ett gäng hockeyspelare, som aldrig hade spelat bandy tidigare, första gången landet skulle vara med. Dom blev trea direkt i b-gruppen. Skärpning internationella förbundet!!

Sen är det bemärkelsedag i dag också. Så pulsa fram till flaggstången och hissa flaggan! Kungen har namnsdag. Vad trodde ni? Det är ju den 28 januari..... Jag upptäcker förresten att jag måste ändra i presentationen på min bloggsida. Titta själv får du se!