måndag 15 februari 2010

Inte bara men mycket

Det kan inte hjälpas, men det måste bli lite OS även i dagens blogginlägg. ( Det heter ju så, och inte blogg, bestämde jag mig ju för i går...) Det är ju ändå OS som dominerar tankarna hos en nörd, på området. Jag har några nära vänner som betraktar mig som en sportnörd, vilket jag härmed å det bestämdaste vill dementera. Nörd kommer från engelskans slangord nerd och är en stereotypisk, oftast negativ benämning på en person som har ett fixerat intresse eller intresseområde. Allt enl. Wikipedia. Och det stämmer inte på mig alls. På min blogg ( där är ordet rätt använt, väl?) står det att jag är allätare, och när det gäller intressen så stämmer det bra. När det gäller mat så stämmer det bara nästan. Avstår gärna från spagetti och makaroner. Matvanor kan förresten vara värt ett eget inlägg på bloggen vid tillfälle.

Det har väl inte gått så där lysande för Sverige under de första dagarna borta i Kanada. Skidskyttarna har haft fel valla. Till skillnad från andra länders deltagare då, kan man förmoda. Och Johan Röjler kanske hade vallat sina skridskor inför 5000 metersloppet. I stället för att slipa dem i så fall. På tal om skridsko så läste jag om letten, som först åkte 5000 m på ungefär samma tid som Röjler. Bara för att sen direkt förflytta sig till andra änden av Vancouver för att tävla i short-track. Men jag är van att tävla med tunga ben, sa han i en intervju. Skidskyttarna kanske hade smygtävlat i nåt annat strax före starten.....
Och det gick inte alls för Jesper Björlund heller i puckelpist. Långt efter segraren, som var kandadensare, vilket tydligt märkes på publiken.Unga tjejer grät,och stora karlar slet av sig kläderna och blottade välmående lönnlövsmålade magar.Allt för mästaren Alexandre Bilodeau, 22.
Men i kväll tar vi dom..... Marcus Hellner åker ifrån Petter Northug och Charlotte Kalla sopar banan, eller kanske spåren, med Marit Björgen. Vilken härlig måndag kväll det ska bli. Två guld! Vad sägs om det?

Inte bara men mycket..... Jag ska ju också göra come-back i undervisningsbranschen. Om än tillfälligt med en dag för nyanställda i Frälsningsarmén. För att ge dom lite inblick i vilket sammanhang dom har hamnat. Det ska bli spännade, men kräver lite förberedelser. Och så måste jag anmäla studiecirkeln till Bilda. Och så måste jag naturligtvis skotta snö. Livet går ju vidare här medan dom sover i Vancouver, i alla fall

Och så var det tävlingen på Facebook. I dag kan det kanske bli lite klurigt. Men jag säger som travexperten Uno Hedin: Lyyycka till!