tisdag 15 december 2009

Hur kan man sjunka så djupt?

Medan örebrospelaren Niklas Lihagen låg på isen, drabbad av hjärtstillestånd, och kämpade för sitt liv, stod s.k. supporters från motståndarlaget Bofors på läktaren och skanderade:"Låt han dö, låt han dö!" Händelsen utspelade sig i söndags under den allsvenska hockeymatchen mellan Örebro och Bofors, och nu undrar man ängsligt: Hur är det möjligt? Hur kan människor sjunka så djupt? Förkortningen s.k. ovan betyder så kallade och har sällan känts mer berättigad. Jag håller absolut med Örebro Hockeys sportchef i hans bedömning att mobben ( ty det är naturligtvis inte fråga om några supporters)betedde sig sämre än djur!Ja, att göra jämförelsen med djur är t.o.m.förnedrande för djuren....Och det var faktiskt bara tur sen att domaren vid sidan av att döma hockey var ambulanssjuksköterska. Hans rådiga ingripande räddade förmodligen livet på Lihagen. Annars hade mobben från Bofors fått rätt i sina önskningar.......

Vart är egentligen elitidrotten på väg? Upplopp och förstärkt polisbevakning på snart varje allsvensk fotbollsmatch, slagsmål och skadegörelse. Nu slipper vi ju dess bättre Hammarby, där de värsta dräggen finns, i allsvenskan nästa säsong, men ändå...Och visst är det urtrist när farfar inte vågar ta med barnbarnet på fotboll. Fotboll som ju kan vara den finaste undehållning man kan tänka sig.

Dräggen måste bort från arenorna! Det är ett gemensamt renhållningsansvar för klubbarna, polisen men också för föräldrar och ungdomsledare. Ge sporten tillbaka till idrotten!