onsdag 5 maj 2010

Ibland räcker det inte

Mona sa ju på Norra Bantorget att det räcker nu. Och det hade hon så rätt i. Det räcker nu. Med fyra år av ökade klyftor och fler orättvisor. Det räcker nu med fyra år av borgerligt vanstyre.

Det räcker inte heller med fagra löften. Det har regeringen insett och därför har dom nu givit nya löften. Om sånt som dom INTE tänker göra. Det skulle dom ha talat om för fyra år sen!!! Att dom inte alls satsade på nån arbetslinje, att dom inte skulle skapa större rättvisa, jämlikhet och allt annat som dom lovade.

Men allting räcker inte. Det räcker inte alltid att bara tro gott om folk. Om nu privatiseringar är så bra som majoriteten i landstinget säger, så borde väl politikerna där åtminstone kolla upp vilka fakturor de privata vårdgivarna i Stockholm skickar in till landstinget. Bluffakturor, helt utan kontroll!!Det är mina skattepengar, Filippa Reinfeldt!! Samma skattepengar som Din man säger sig måna så om. Det räcker inte!!!

I England räcker det inte heller att få 49% av rösterna i enmansvalkretsar i morgondagens val. Det ger ingenting. Inte om motståndaren får 51% The winner takes it all. Ett märkligt valsystem, i ett land, som är fullt av märkligheter. Men det räcker nog inte med att påpeka det är jag rädd.....

Och medan jag har de internationella glasögonen på, så räcker det nog inte heller med fagra löften från Victor Müller och Spyker Cars. Han som köpte SAAB. Jag tror att det är nåt skumt med den affären. Kom ihåg var Ni hörde det första gången!

Inte heller räcker det med att ha ett arv att förvalta. Fråga Grekland! Allt i stort sett kommer ju därifrån, Platon och Sokrates.Och OS och demokratin. Och Oraklet i Delphi, och 30000 greker som bor i Sverige. Men arvet kan man inte sätta på matbordet. För det måste man jobba. Och det gör grekerna inte tillräckligt. Dom strejkar i stället. I dag igen. Men dom får 14 månadslöner och bonus om dom kommer i tid till jobbet. Och så pensioneras dom vid 50 år. Så det räcker inte!!

Det räcker inte heller att med mina pengar köpa en Picassotavla för 700 miljoner. Den såldes förresten redan i går, så.....

Och vad ska man säga om AIK:s ledare och spelare, som skyller den dåliga starten i Allsvenskan på sin finska målvakt. Att gå ut och i media kritisera en av de egna spelarna. Vad ska man säga? Jo att DET RÄCKER NU.