måndag 26 april 2010

Äntligen måndag

Måndagen är en klart undervärderad möjlighet. Alltför många möter denna fantastiska dag med en suck. Eller med ett stönande redan i sängen, kanske... En hel lång vecka framför. Igen!!

Några exempel på måndagsaktiviteter från en möjlighetstänkare: Alla, som har ett arbete att gå till, har på måndag möjligheten och förmånen att få träffa alla sina härliga arbetskamrater igen efter en lång helgs avbrott. Och vi andra, som är pensionärer har allsköns trevliga pensionärsaktiviteter att gå till. Men jag undrar varför arrangörer av dylika aktiviteter tycks tro att ALLA pensionärer spelar bingo. Jag känner knappt en enda pensionär, som har bingospelandet som huvudintresse. Frälsningsarmén har t.ex något som nu, i könsnivelleringens tid, kallas Träff för daglediga, och som nästan överallt infaller just på måndag. Både män och kvinnor, de allra flesta pensionärer, träffas då till en meningsfull eftermiddag med både kaffe och intressanta programinslag. Men inte en enda bingobricka, så långt ögat når.Tidigare hette gruppen Hemförbundet och riktade sig då enbart till kvinnor. De flesta var pensionärer då också, och inget bingo då heller.

Måndag är väl också den dag då vi har möjligheter att ta i tu med sånt, som vi skulle ha tagit i tu med redan förra veckan, eller förförra, eller förrförrförra, men som av någon anledning inte blev av just du. Börja motionera, städa undan vintergarderoben eller skriva det där mailet. I dag är det måndag och då är det dags....

Dags är det också att skifta däck på bilen. Det har förresten just i år varit dags länge. Detta eftersom i år, när vintern var längre och hårdare än på mycket länge, då skulle vinterdäcken av två veckor tidigare än tidigare år. Men vi har ju våra regler, och dom ändrar man inte på bara så där..... Men i dag, på måndag är det verkligen dags. Men eftersom det är en myndighetsbestämmelse vi talar om, så har de allra flesta av oss redan rättat in oss i ledet och bytt däck. Vi svenskar är nämligen världens mest myndighetslydiga folk. Har MYNDIGHETEN sagt så, då är det så. PUNKT. Vi lär därför också vara det enda folk, som när vi tömmer brevlådan, så tittar vi först efter de bruna kuverten. Det kan ju vara polisen, eller skatteverket, eller försäkringskassan, eller folkbokföringen, eller....... Just Försäkringskassan har förresten gått över till ljusa kuvert. Kanske någon folklighetsdrive??

Just den här måndagen kan vi också läsa i tidningen om att några lägre tjänstemän på brittiska UD inför påvens besök i England kommit med så vågade programförslag att utrikesministern tvingats be Vatikanen om ursäkt. Vad sägs om att be påven förrätta ett homosexuellt bröllop, inviga en abortklinik samt be om om ursäkt för den spanska armadans försök att invadera England 1588? Dessa lägre placerade tjänstemän har dock nu omplacerats.Kanske är påven och den katolska kyrkan inget att skämta om just i dessa dagar? Deras bekymmer kanske vore nåt för ett eget blogginlägg. Någon annan dag än en måndag, dock....

Hur hamnade nu måndagsbloggen på brittiska UD? Kanske just därför att det är måndag och vi därför har 168 timmar på oss att tänka, drömma, vara kreativa och konstruktiva. Och vänliga och kärleksfulla. Till nästa måndag.

Själv ska jag sälja Stridsrop på Centralen. Det är ju måndag.