onsdag 17 mars 2010

Jubileum

Jag firar jubileum i dag. 100!! Det brukar ju firas med både pompa och ståt, om bara jubilaren orkar. Och visst, jubilaren orkar, men jubileet kommer ändå att förbigås med tystnad och i all vanlighet. Men vad då 100? Jo, det du nu sitter och läser, är mitt ett hundrade blogginlägg! Det heter blogginlägg och inte blogg, det bestämdes tidigt efter konsultationer med mer erfarna bloggare. Bloggen är liksom hela paketet, ramen runt det hela, och inläggen är det man fyller denna ram med. Enl. min varudeklaration har ramen varit ”smått och gott om smått och stort”, nån sorts pytt-i-panna-blogg alltså, och det har ju gjort det hela lite enklare. Enklare än om bloggen bara hade handlat om t.ex ångermanlänningar i förskingringen eller varför jag inte drabbats av av sudokufebern. 100 inlägg om sånt hade blivit både jobbigt för kreativiteten och ytterst tråkigt för dej, käre läsare.

Jag har alltså hållit mig inom en vid ram av både smått och stort. Jag har bloggat om skolminnen och gamla lärare. Minns Lill-Klas och hans eminenta föreläsningar om Hawaiis historia! Vinter-OS har ju också avhållits, eller utkämpats, eller vad ett vinter-OS nu gör, så det har ju fått sin beskärda del av utrymmet. Heder åt Sverige förresten! Det vet jag inte om jag skrev medan det pågick. Om jag glömde det, kan det ha berott på att sena kvällar och nätter, när Hellner, Kalla och dom övriga var igång är inte riktigt min tid på dygnet. Om du tittar när de flesta av mina hundra inlägg är publicerade så förstår du när min tid inträffar!!!! Men Tre Kronors devalverade insats ( värde 1.50 kanske) borde jag nog ha kommenterat mer. Men hockeyn har ju fått sin plats ändå genom MoDos PRAKTFIASKO. Med flera tusen NHL-matcher i bagaget och anförda av Foppa, torskar dom ändå mot Södertälje i en direkt avgörande match och missar slutspelet. Så uruselt att det vore värt en egen blogg, och inte bara några irriterade inlägg.

Irriterat är förresten bara förnamnet på känsloläget när jag bloggat om vädret och SNÖN. Jag håller just som bäst på att försöka övertala hustrun att vi ska tillbringa nästa vinter någon annanstans, och vi får se hur den kampanjen avlöper. Det som kan avhålla mig från en vinteremigration till sol och värme skulle i så fall vara familj och barnbarn. Dom har f.ö. också fått plats inom ramen smått och stort. Minns mina svårigheter med att reda ut vem som är släkt med vem och den danske mågens ständiga påpekanden om Sydafrika…. Eller de halvsvenska barnbarnen som redan lärt sig att ”sammen bliver vi klugare” En ytterst viktig lärdom! Dom fyra barnbarnen vore också värda en alldeles egen kärleksblogg!!

Som kristen och frälsningssoldat har ju frågor om Bibeln, kristen tro och kyrkolivets utveckling fått plats. Det utlovade jag redan i bloggens programförklaring, och mer om den varan torde följa. Liksom mer om folkbildningens roll i ett samhälle, som får alltmer tillgång till kunskap ,men där alltfler tycks bli allt mindre bildade. Lite partipolitik har jag också vågat mig på. Kunde av olika skäl inte ge mig ut på det fältet förra gången jag var ute i bloggosfären, men nu är fältet fritt att ge sig på brister i samhället med mina socialdemokratiska glasögon på. Och det känns riktigt fint och spännande.

Jag har dock saknat kommentarer till mina inlägg. Du har väl sett att det finns utrymme för kommentarer i slutet av varje inlägg. Särskilt många såna har jag inte fått. Men jag har väl varit för snäll eller för menlös i mitt tyckande, kanske. Men välkommen att tycka till!

100 blogginlägg är ju egentligen ingenting i sammanhanget. En god vän till mig närmar sig 500. Men hon ( för det är en hon) har ju också ett tidsmässigt försprång, i det att hon gav sig ut i bloggosfären långt tidigare än jag. Och hon håller på Södertälje i hockey, så jag kan väl vänta några kvalfyllda inlägg från det hållet kan jag tro…...

Det är alltså långt till 500 inlägg och i stället för att fira jubileum så fortsätter jag att skriva smått och gott om smått och stort. Sommarens stora bröllop väntar ju, liksom alla fotbollsmatcher i alla serier. Och valrörelsen, valet, segern och regeringsskiftet. Det finns mycket att blogga om…..