fredag 12 mars 2010

It aint over 'til the fat lady sings

Det brukar ju heta att det inte är slut förrän den feta damen har sjungit, men nu har hon aningen sjungit eller också så är det slut i alla fall. För MoDo alltså. För andra året i rad missar man nu slutspelet, och innehållet i den feta damens slutaria är att nu måste något göras. Men det man gjort hittills, är att man förnyat kontraktet med Nicklas Sundström!! Illavarslande att man tycks vilja satsa på gubbligan igen. Alla stjärnor är ju 35+ i ett lag som en gång varit världens bästa plantskola, och där finns grundproblemet.

Så vad göra? Här följer några goda råd: Acceptera att The Foppa Show är över och den feta damen står på scenen. Både huvudpersonen och birollsinnehavarna har gjort sitt. För länge sen! Det är detta som gör mig bekymrad över kontraktsteckningen med Sundström. Han har haft en viktig biroll i showen, men har gjort sitt. Liksom Timander, Hans Jonsson, Per Svartvadet och Marcus Näslund. Marcus Näslund har väl sitt styrelsejobb kvar, och han bör se rill att dom grå eminenserna Erkén och Foppapappa förpassas upp på läktaren. Både Marcus Näslund och dom övriga i gubbligan har väl sitt på det torra f.ö. Och den norska kolonin rör väl på sig med automatik. Sen bör man göra Foppa till klubbdirektör efter Fredrik Andersson, som väl inte varit någon stjärna direkt i den rollen. Men Foppa kan med sitt internationella nätverk bli en tillgång i den rollen. Även om jag har svårt att tänka mig honom i skjorta och slips….

Det blir alltså till att börja om från början. Som tur är, så är man ju kvar i elitserien, så det finns ju något att bygga på. Och målet måste vara att hänga kvar. Exemplet Leksand manar inte till efterföljd precis. Hockeygymnasiet är väl också kvar i stan så långt jag vet. Ytterligare en grundsten att bygga ifrån. Men några tuffa år väntar säkert. Inte minst ekonomiskt. Bygg nytt på hungriga juniorer precis som förra gången!

När vi nu ändå är inne på feta damer och slutarior, så bör en sång sjungas för telefonkatalogerna. Nu har man börjat med den onödiga utdelningen igen. Minst fyra tjocka tegelstenar i Stockholm. Låt alla abonnenter få en uppsättning när abonnemanget tecknas, och låt det vara bra med det sen. Det finns minst hundra andra sätt att ta reda på fasters telefonnummer.

Anja Persson bör få en slutaria av den feta damen också. Det kan väl inte vara kul för henne att bli trea ett år till. När man, som hon, redan vunnit allt som går att vinna. Och när slutarior sjungs så bör söndagsöppna butiker också få en sådan. Att ha butikerna öppna på söndagar är ett behov, som kommersialism och affärsägare skapat. Och som vi andra klarar oss utan.

I dag har kronprinsessan Victoria namnsdag, Flaggprydda bussar i Stockholm har påmint om det. Och säkert på andra håll också. Och Victoria är säkert en toppentjej, som Daniel Wesling bara är att lyckönska till. Men paret är värt en aria av den feta damen. En aria, som markerar att det är slutet för vår mest otidsenliga relik. Monarkin!

It aint over 'til the fat lady sings. Men nu sjunger hon definitivt en aria för vintern och snön också. SLUT!