tisdag 27 april 2010

Heder och brist på sådan

Du som följer min blogg ( detta är inlägg nummer 140 )vet att i programförklaringen finns inskrivet att i stort sett allt kan komma upp i bloggen. Stort likaväl som smått. Och förutom lite stolthet över att det faktiskt blivit 140 inägg, så kan jag nog konstatera att visst har det förkommit lite av varje i bloggspalterna. Smått, gott, stort, smått. Och till vilken nytta undrar jag ibland. Vem läser egentligen? Längst ned på bloggsidan har jag en räknare inlagd, så jag vet ungefär hur många som läser, men vilka är det som döljer sig bakom räknarens statistik? Ingen aning om detta, men det skulle var kul om Ni gav er till känna på något sätt.....

I dag finns det anledning att vara allvarlig. Det handlar om heder och brist på sådan. Socialstyrelsen fattade i går beslutet att en patient, som vill avbryta sin behandling har rätt till det. Ett beslut som är föranlett av ett brev från en kvinna, som respiratorberoende och totalföramad sedan 25 år, ber om hjälp att få avsluta sitt liv. Socialstyrelsen ger nu den enda rimliga vägledningen till vården. Kvinnan har rätt att bestämma över sitt eget liv. En bra riktningsgivare till dem, som har till uppgift att vårda, lindra och trösta. När inga såna insatser hjälper, och ett värdigt liv inte är inom räckhåll, ska en fullt beslutskompetent person inte tvångsvårdas. Jag vill känna att jag har ansvar för mitt eget liv hela livet. Så heder åt socialstyrelsen!

Inte lika mycket heder, eller rättare sagt ingen heder alls åt den förskolechef i Stockholm, som plockat ut miljonvinster ur en verksamhet, som är en avknoppning av fyra förskolor från kommunen till en penningstinn och skrupelfri skurk, som roffat åt sig tio miljoner, som var tänkta för barnverksamheten vid skolorna. Jag har i olika sammanhang, inte minst på ledarplats i Stridsropet, varnat för friskoletänket. Och nu har vi sett det igen. En väl fungerande verksamhet slumpas bort för nästan ingenting och och pengar förs över från skolverksamhet till några privata konton. Det kallas privatisering i den politiska debatten, och här ser vi på nytt effekterna. Och jag, som känner, inte ägaren, men väl rektorn för den privata verksamheten. Fy på dej!!!! Ingen hedersmedalj utdelas varken till dej eller till kommunens majoritet, som möjliggjorde försäljningen.

Och tänk om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen... Trots allt motstånd mot dem på Facebook och på andra ställen, ser det ju inte bättre ut just nu, mindre än ett halvår före valet. Är det möjligen så, att dom får stöd, därför att dom, som dom själva säger, "säger vad Ni tänker" Tänk om det är så illa, att det finns fler bruna skjortor än man kan tro i Sverige, och att fler stövlar, än man anar, står putsade i garderoben. Mycket heder åt Mona Sahlin, som tydligare än alla andra partiledare markerat att hon inte sätter sig i en regering som på något sätt blir beroende av stöd från Sverigedemokraterna. Här måste alla andra partiledare, och inte minst statsministern, bli lika tydliga före valet. Om det nu är det dom menar och anser. Inga hedersmedaljer annars.

Och tänk om Sverigedemokraterna blir vågmästare i den nya riksdagen. Vem ska då styra Sverige? Jimmy Åkesson???? Vänner, det var så det såg ut i Tyskland 1933. Och då tog en misslyckad målare och korpral från 1;a världskriget över. För att skapa ordning och reda..... Heder åt alla oss väljare om vi gemensamt förhindrar detta.

Och heder åt SL, som ska köpa nya tåg med kraftigare snöplogar....