söndag 2 maj 2010

Räddningspaket var ordet

Grekland ska få ett tusen miljarder kronor av de övriga euroländerna för att inte gå i konkurs. Titta på siffrorna! 10000000000000. Så där tror jag att ett tusen miljarder skrivs. Det är hur som helst ofattbart mycket pengar.Jag undrar hur hög bunten med tusenlappar skulle bli... Och jag som knappt har sett en tusenlapp. Och jag undrar också vad som händer rent praktiskt om ett land går i konkurs. Utser man en konkursförvaltare? Säljer man ut det för en billig penning? Kanske till Turkiet i så fall.... Och döper man då det nya landet till Turkland? Eller landet kanske bara försvinner. Och hur går det då med invånarna? Dom är ju i alla fall nästan 12 miljoner.... Då kanske dom behöver var sitt räddningspaket också....Och sen blir Spanien och Portugal, och Italien och..... England. Nej där går nog smärtgränsen för Angela Merkel. Och jag undrar om grekerna har förstått att det handlar om ett lån....

Men det behövs fler räddningspaket minsann. I mexikanska gulfen t.ex. Där kanske inte tusen miljarder räcker till ens. Och vad händer om dom inte får stopp på oljeflödet? Nånsin.... Då behövs verkligen ett räddningspaket för gulfstaterna. Och det gick ju inget vidare med det, när Katrina var på besök för några år sen. Och just Louisiana verkar ha dålig tumme med räddningspaketerarna. Katrina var ju inte snäll heller. Man kanske måste flytta gulfstatarna nån annanstans. Men vart? Det du Obama!!!

Men det behövs räddningspaket på fler håll. Bengan behöver nog ett. Bengt-Åke Gustafsson alltså. Trots seger mot Finland så måste det nog till ett paket om det inte ska gå illa i VM. Men semestrande NHL-lirare tycks inte vilja bli inslagna i något paket, som det verkar. Och paketet kanske stavas Mårts och inte kommer förrän till nästa säsong. Och då behöver Bengan ett eget paket. Han tycks ju bli arbetslös, stackarn.

Och Allmänna IdrottsKlubben behöver ett ordentligt räddningspaket också. Dom heter ju så, AIK. Staren försvann ju till Grekland och sportchefen fick snöra på sig tränarskorna. Inte en pinne sen dess!! Och Staren lär väl inte få nåt nåt betalt heller i Grekland, stackarn! Hur ska det gå? Då behöver han också ett räddningspaket!! Själv har jag dock svårt att känna nåt medlidande med gänget från Solna. Dom har ju också en svans..... Kanske möjligen ett paket där som räddar laget från svansen. Och ett paket som heter Mjällby till laget? Men då måste man hålla isär det paketet från konkurrentlaget med samma namn.... Och då behöver kanske sportjournalisterna ett räddningspaket också......

Läste du mitt blogginlägg från i går? Då förstår du att här delas dock inte ut något räddningspaket till regeringen. Den röda tråden i går var att det räcker nu. Och det gäller i dag också. Det räcker nu. Med den blåa högerhärvan.