fredag 15 januari 2010

Det beror på vad man jämför med

MoDo, mitt gamla favoritlag, och numera ett misskött elitserielag på dekis, förlorade igen. Den här gången med 2-5 mot Färjestad. Nu skiljer 11 poäng upp till slutspelsplats och bara tre poäng ner till Södertälje och kvalspel. Så till nästa säsong:Borås and Örebro, here we come..... Och då är risken stor att vi får ett nytt Leksand i allsvenskan. Överlägsen serieseger varje år, men inget avancemang till eliten. Då är det bättre att göra som Hammarby. Börja om från början. Det bjuder mig emot att skriva något positivt om Hammarby, vars numera f.d. allsvenska fotbollslag är en SKAM för idrottens idé. Idrott handlar faktiskt inte om att dricka så mycket öl som möjligt, att spöa så många motståndarfans som möjligt under matcherna, eller att riva så stor del av stan som möjligt efter matcherna.... Men i hockey är Bajen Fans Ishockeyförening absolut en ljusglimt och ett hopp. Hammarby Hockey, också ett gammalt elitserielag med åtta SM-guld, gick i konkurs och upphörde, och Bajen Fans kom i stället. En stabil förening med en ungdomsverksamhet som prioriteras, och är viktigare än i vilken division A-laget ligger. Vart har förresten MoDo:s så världsberömda ungdomsverksamhet tagit vägen? Bajen Fans a-lag består av ärrade veteraner med massor av både elitserie-och NHL-rutin. Backen Bruno Ohlzon, 52, har förresten spelat med MoDo. I fjol vann laget division fyra lekande lätt, och i år är man obesegrade i trean. Och allting, ungdomssatsningen likom A-laget, betalas med pengar som man har!! Jo, ni läste rätt: Pengar som man har!

Nu ska jag alldeles gratis bjuda MoDo på ett tips. Börja om från början! Skicka Foppa, Svartvadet, Salomonsson,Timander och Hans Jonsson till MoDo Veterans i division fyra, eller nån annanstans, skicka hem norrmännen och tränare Horava, placera Markus Näslund vid styrelsebordet igen, och satsa på ungdomsverksamheten! Men efter ett sånt förslag törs man väl aldrig hälsa på släkt och vänner i Ö-vik igen. Majestätsbrott finns det väl nåt som heter... Att angripa kungarna. Kan man fortfarande dömas för sånt, tro? Då ligger jag illa till.

Annars så njuter jag av att vintern har blivit lite mer normal. På min blogg kan man läsa hur många grader SMHI bjuder på varje dag. -2 grader i dag. Rimfrosten täcker träden t.o.m. i innerstan och allt ser ut som på ett julkort. Fantastiskt vackert!! I dagens tidning kommer meterolog Lisa Frost, lämpligt namn förresten, med en förklaring till fenomenet. Men den är så torr och vetenskapligt tråkig, att jag avstår från att förmedla den. Vackert är det i alla fall.

Men dom har mycket mer snö i S:t Petersburg. Så det beror alltid på vad man jämför med....